2016. július 2., szombat

Ütemterv

Sziasztok!

Mivel már egész jól alakulnak a javítások és bővítések és már csak három hét van hátra az író hétig, ezért elkezdtem kidolgozni a HV2 megjelenésének és kampányának az ütemtervét. Az elképzelés az, hogy részletesen le legyen írva, milyen fázisokon megy keresztül a regény a kézirat elkészülése után, a fázisokban mik történnek és nagyjából mennyi ideig tart egy ilyen fázis.

Marketing szempontból van ennek nagyobb jelentősége a számomra, hogy átlássam, mikorra mit időzítsek, meg hogy egyáltalán össze legyen írva, milyen eszközök állnak rendelkezésre a könyv promotálására. Természetesen ezek mindaddig csupán ötlet szintjén maradnak meg, amíg tényleges megvalósításra nem kerülnek. Azért én bízom benne, hogy sikerül így vagy úgy, de mindent összehozni, mert azzal ti is jól fogtok járni, higgyétek el nekem! ;) Mindazonáltal pont a megvalósítás bizonytalanságára való tekintettel egyelőre legyen meglepetés a dolognak ez a része.

Megjelenési szempontból pedig a fázisok szerintem eléggé egyértelműek: Eleve az első a Kézirat befejezése, ami áll a jelenleg is zajló átolvasásból, hibajavításból és az esetleges bővítésből. Ezt követően, ha be lett fejezve a kézirat, a Tesztelés fázis jön, amiben kiküldjük tesztolvasóknak és az ő visszajelzéseik alapján finomítjuk tovább, javítjuk az általunk fel nem fedezett hibákat. Ha ezen is túl vagyunk és most már tényleg semmi javítani való nincs a kéziraton, következik a Nyomdai előkészítés a tördeléssel, ISBN igényléssel, borítóval, nyomdai árajánlatkéréssel. Az ütemezésben erre a fázisra tettem a marketing beindítását, amit a következő, Terjesztés előkészítés fázisban tervezek felpörgetni. Ezután jön a Nyomás, ami értelemszerűen a kézirat könyv formában történő manifesztálódását jelenti, majd rögtön utána a Megjelenés előkészítés, amikor a terjesztőknek leszállítjuk a könyveket, illetve megkezdjük a kézbesítést az esetleges előrendelőknek (erről egy későbbi bejegyzésben írok majd). Végül az utolsó fázis a tényleges Megjelenés, amikortól hivatalosan is kapható lesz a könyv.

Remélem, tudtam egy kis érdekességgel szolgálni, a marketing részéhez meg drukkoljatok, hogy minden eltervezett dolog összejöjjön, mert azzal tényleg csak jól jártok! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése