2014. július 11., péntek

Zenék az íráshoz

Sziasztok!

Gondoltam, ezúttal egy kicsit lazább posztban felsorolom azokat a zenéket, amiket biztosan beteszek a lejátszási listámra, ha nekifogok írni. Bár igazán attól függ, miket hallgatok, hogy éppen milyen jelenetet akarok írni, az alap hangulatot, a világ atmoszféráját valamivel mégis meg kell adni. Jöjjön tehát egy kis lista azokról a zenékről, amik garantáltan a zenetáramban vannak íráskor.

1.) Breaking Benjamin - So cold
Igazából ez már jóval az első Holtak világa regény írása előtt a kedvencem volt. Először egy Half-Life 2 zenés videóban találkoztam vele, aminek kiválóan megadta a hangulatot. Ugyanez a hangulat pedig remekül passzol a Holtak világához is. Azt még tudni kell a zenével kapcsolatban, hogy Richárddal anno, még az írás előtt akartunk egy zombis klipet forgatni rá, de pár jelenetnél tovább nem jutottunk vele.



2.) Three Days Grace - Get out alive
Ezzel a zenével már az első Holtak világa megjelenése után találkoztam, ha jól emlékszem. A Left 4 Dead című játék intro-ja alá vágták be egy videóban, és megdöbbentett, mennyire tökéletesen illeszkedett a jelenetekhez.





3.) Sonata Arctica - Replica
Azt hiszem, nem nagyon kell magyaráznom, miért szerepel ez a zene mindig a listámon. Egy nagyon erős alaphangulatot tud teremteni hallgatás közben.



Tudom, ez a három zene nem tűnik valami soknak. Rengeteg zene van, amelyik hosszabb-rövidebb ideig a lejátszási listámon szerepel írás közben, de ezek azok, amelyek garantáltan ott figyelnek. Na meg az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem akartam rögtön két tucat videót betenni ide. :)

Remélem, tetszettek a zenék és ti is megfelelő hangulatkeltő muzsikáknak találjátok a Holtak világához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése