2014. február 15., szombat

Az a bizonyos értékelés

Sziasztok!

Sikerült megbeszélnem az értékelés írójával a dolgot, így engedelmével alább olvashatjátok a spoilermentes értékelését a Holtak világa - Küzdelem első néhány fejezetének.

"Első olvasásra nagyon megfogott. A Prológus különösen tetszett még hangosan is felolvastam. Nagyon szép szóösszetételeket használ, már-már költői szinten. Teljesen bele tudja képzelni magát az ember. Láttam magam előtt az utcákat, a barikádokat, a gazos parkokat. Már-már a rothadás szagát is éreztem. Nagyon szép munka. Nagyon meglepett, hogy mennyire választékos. Olyan hasonlatok és szófordulatok is előfordulnak, amelyekre nem számít az ember, és meglepi, hogy mennyire helytállóak.

Az első fejezet érdekesen kezdődik. Emeli az olvasó kíváncsiságát. Nem tudja mi lehet a háttérben, mi történhet ezzel további olvasásra sarkall. Szintén el tudtam képzelni a romos lakást, melynek a padlóját mindenhol por borítja.

Tetszett a második fejezetben a tábor leírása. Ha el kéne képzelnem egy hasonló helyzetben egy tábort hasonlóan tenném. Tetszett a feszültség a katonák és a civilek között. Nagyon jó hogy Andrássy elmélkedik nézve a zombikat. Jó rész lett kicsit közelebb hozza az olvasóhoz a történetet. Nem csak elé van rakva, hogy ott voltak a zombik, hanem kicsit részletezve jobban elképzelhető. Ez ismét a beleélést segíti. A katonák társalgása is jó. Az emberek bemutatása, leírása kellőképp részletes. Andrea része segít egy kicsit beletekinteni a civilek életébe. Itt is a részletes leírások a beszélgetések résztvevőiről nagyon jók. A történet, amit mesélt érdekes volt. Jelenleg a regény inkább egy jövőkép egy apokalipszis esetére. A vándoros történet nem rossz. Sok embert ismerünk meg, nehéz őket fejben tartani. A bázisparancsnokos rész. Még csak két fejezetnél tartunk, de máris megannyi helyszín, rengeteg ember és helyzet került bemutatásra. Nem tudtam eldönteni kire figyeljek, ki lesz fontos. A dr. is meglepő részletességgel kerül bemutatásra, nem tudtam, hogy most ő fontos lesz e vagy sem. Az ezredes kellőképp rideg, tényleg katonai gondolkodású, csak a számok érdeklik. A gondolatok amiket felvetnek életszerűek és jogosak, érdemes velük foglalkozni.

A harmadik fejezetben Andrássy talán sok időt elpöcsöl a házban. Bár jogos, ha már ott van akkor nézzen szét. Tetszik a történet, amit kitalált, de vajon szükséges?

Alapjában véve tetszett a részlet, írói szemszögből nagyon szép hasonlatok, képek, leírások vannak benne. A személyiségek ábrázolása is jó. Érdekes lenne kifejteni az emberek növekvő vágyát az ételre, a vízre, a helyre a kényelemre. Úgy gondolom jó úton haladtok, a többi dolog már megvan hozzá!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése