2014. február 26., szerda

200.

Sziasztok!

Örömmel jelentem be, hogy a Holtak világa - Küzdelem nyers kéziratában a minap elértük, sőt meghaladtuk a kétszázadik oldalszámot. Ez azt jelenti, hogy ha most adnánk ki a regényt, a tördelés után nagyjából 230 oldalas lenne.

Csakhogy, még koránt sincs kész a kötet, van még mit hozzáírni, így továbbra is úgy tartom, hogy a kézirat olyan 250-270 oldal lesz, míg a megjelent változat 300 körüli oldalszámmal fog büszkélkedni.

Bár az írásból már igazán nincs sok hátra, szabadidőtől függően legkésőbb pár héten belül végzek is vele, a javítások, módosítások még csak most érnek a negyedik fejezet végére. Sajnos elég sokat időztünk ennél a résznél (már a huszonhatodik módosítási részlet zajlik éppen), de mentségünkre szóljon, hogy ez nem a legrövidebb fejezetek egyike, és hogy cserébe egy kellően színes, részletes világot kaphattok. Mint azt a blogon korábban közzétett előzetes kritikában is olvashattátok, nem nagyon lehetett eldönteni, melyik karakter lesz később fontos. Richárddal mi ennek csak örülni tudunk, hiszen az a célunk, hogy "élő, lélegző" embereket teremtsünk, és hogy minél reálisabbak legyenek. Gondoljatok csak bele: a filmektől, regényektől elvonatkoztatva, ha a valóságban egy zombiapokalipszis közepén egy menekült emberekkel teli katonai bázison tengetnétek napjaitokat, vajon meg tudnátok állapítani ránézésre az emberekről, hogy ki fontos és ki nem?

Ami viszont a javítási munkálatokat jelentősen meg fogja dobni, az nem más, mint hogy Richárd hétfőn leutazik pár napra hozzám, hogy személyesen tudjunk összedolgozni a részleteken. Ez azt jelenti, hogy szinte csak és kizárólag a javításra összpontosítunk. Aztán a hét végére meglátjuk, mennyire voltunk eredményesek, mindenesetre én bizakodó vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése